eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Woman in front of the mall pushing shopping cart
Nyitókép: YorVen/Getty Images

Már a héten új funkcióval vértezhetik föl az árfigyelőt

A júliusban elindított rendszer célja az infláció mielőbbi letörése.

A Gazdasági Versenyhivatal 2023. július 1-jén indította el az online árfigyelő rendszert, ami 62 élelmiszer-termékcsoport esetében teszi lehetővé a fogyasztói árak átlátható összehasonlítását, fokozva a piaci versenyt a hazai kiskereskedelmi szektorban.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium adatai szerint az árfigyelő hatékonyságát jól mutatja, hogy a 62 termékkategóriából 50 termékkategóriában átlagosan 6,9 százalékkal csökkentek az átlagárak a rendszer indulása óta. Az online platform népszerűsége töretlen, eddig közel 1 millió 50 ezer látogatója volt – közölte a tárca nemrégiben.

A tárca közben bejelentette, hogy az előzetes terveknek megfelelően és a felhasználói visszajelzések figyelembevételével újabb felhasználóbarát funkciókkal bővül az árfigyelő rendszer,

többek között egy többfunkciós, szabadon összeállítható bevásárlólista segíti majd a fogyasztókat a vásárlási döntéseik meghozatalában.

A GFM tájékoztatása szerint az új funkció élesítésére ezen a héten kerül majd sor, így már nem kell sokat várni arra, hogy a továbbfejlesztett online árfigyelő rendszert élvezhessük – számolt be a VG.

Az online árfigyelő újdonságairól a múlt heti Kormányinfón is szó esett. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kötelező akciók elindulása óta, az első tíz hét hatósági ellenőrzési tapasztalatait is megosztotta. Erről bővebben itt írtunk.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×