eur:
392.41
usd:
362.38
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
An old teacher leaning on the concrete wall.
Nyitókép: Halfpoint Images/Getty Images

Nyugdíjemelésre utalt Gulyás Gergely

Az inflácáió a tervezetnél valamivel magasabban alakult - jegyezte meg a Kormányinfón egy kérdésre válaszolva Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető minisztert az esetleges idei béremelésekről vagy nyugdíjemelésről kérdezték a Kormányinfón. Gulyás Gergely konkrétumot nem mondott, de utalt arra, hogy a nyugdíjak ügyében kötelezettségük van és az "infláció a tervezettnél valamivel magasabban alakult". További részleteket ezzel kapcsolatban nem árult el.

Ahogy arról az Infostarton beszámoltunk, 3,5 százalékos nyugdíjemelésre számít a kormánytól a Nyugdíjas Parlament. A szervezet elnöke az ATV-ben elmondta: egy átlagos nyugdíj esetében ez havonta hétezer forint körüli pluszt jelentene az időseknek.

Karácsony Mihály úgy fogalmazott, hogy az ilyen őszi emeléskor a január és augusztus közötti áremelkedést szokták nézni, és ennek alapján szerinte 18,5 százalékos éves inflációval számolhatnak.

Varga Mihály pénzügyminiszter korábban közölte, hogy amennyiben az évközi adatok alapján a becsültnél magasabb lesz az éves infláció értéke, januárig visszamenőleg – a törvényben előírtak szerint – novemberben lehet nyugdíjkorrekció.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×