eur:
394.81
usd:
368.56
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Nyitókép: Getty Images/ David Lees

Nem mindennapos, ami az olajárakkal történik

Az elmúlt napokban jelentősen csökkent az olaj ára a világpiacon, aminek itthon kedvező hatása van az üzemanyagok árára – hívta fel a figyelmet a Portfolio elemzője. Mohos Kristóf hozzátette: több tényező is befolyásolja azt, hogy tartós lesz-e az árcsökkenés.

Mohos Kristóf szavai alapján elképesztő bizonytalanság figyelhető meg az olajáraknál: az év első szűk 6 hónapjában a nyugati benchmark termékek, vagyis a Brent és az amerikai WTI árai jelentős kilengések mentén alakultak. Sőt, az elmúlt napokban egy meglehetősen széles esés bontakozott ki mindkét nyugati olajtípusnál, több mint 15 százalékos mínuszba kerültek.

Az emelkedés irányába hathat, és hatott is rövid ideig a múlt héten az OPEC olajhatalmak legjelentősebb termelőjének számító Szaúd-Arábia döntése, miszerint július 1-től napi 1 millió hordóval fogják csökkentei a kitermelést – tette hozzá a Portfolio munkatársa, aki szerint az amerikai kamatdöntő ülés pedig bármelyik irányba ható tényező lehet.

Ami a hazai üzemanyagokat illeti, az elemző emlékeztetett: a Brent mellett a forint–dollár-árfolyam az, ami hatással van az árakra. Előbbinél főként „oldalazás”, kisebb esés látható, míg a forint, ha csak kis mértékben is, de inkább erősödik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szabados Gábor az Arénában: túl magasra tette magának a lécet a futballválogatott

Szabados Gábor az Arénában: túl magasra tette magának a lécet a futballválogatott

A csoportkör után kiesett az Európa-bajnokságról a magyar labdarúgó-válogatott, ennek ellenére meg tudta erősíteni az elmúlt években kivívott pozícióját – mondta Szabados Gábor. A sportközgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a túl magas elvárásokról, a topklubokban szereplő játékosok hiányáról, Marco Rossi jövőjéről és Szoboszlai Dominik értékéről is.

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 28. 13:49
×
×
×
×