Az előző években ötmilliárd forint körüli összeget költöttünk virslire ebben az időszakban, a decemberi fogyasztás pedig elérte a három-négyezer tonnát.
A vg.hu összeállítása szerint a legkedveltebbek továbbra is a sertéshúsból készült termékek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara korábbi körképe szerint a forgalom 57 százalékát a sertésvirslik adják.
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a sertésvirsli fogyasztói ára idén novemberben 3000 forint fölé emelkedett, miközben egy évvel korábban még csak 2100 forint közelében jártak az árak.
A Magyar Élelmiszerkönyv rendelkezéseinek szigorítása miatt a hazai kereskedelemben kapható virsliknek 2017 óta magasabb, minimum 51 százalék feletti hústartalommal kell készülniük, és ebbe az úgynevezett mechanikusan szeparált hús nem is számítható bele.
Pont a mai napon számoltunk be arról, hogy Magyarország bekerült azon 10 országa közé, ahol legjobban drágultak az élelmiszerek.