eur:
395.26
usd:
367.5
bux:
71504.92
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Richter Gedeon Nyrt. gyógyszeripari vállalat expedíciós épületének részlete a vállalat emblémájával, a főváros X. kerületében, a Gyömrői úton. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faluldi Imre

A piac máris reagált a kormány extraprofitadójára

A bejelentést követően zuhanni kezdett a Richter Gedeon Nyrt. árfolyama.

Az extraprofitadókról szóló kormányrendelet alapján a Richter Gedeon Nyrt. 2022-ben várhatóan nagyságrendileg 28 milliárd forint gyógyszergyártási különadót fizet – idézet az index.hu a társaság közleményét, amely Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján jelent meg.

A magyar kormány június 4-én hozott rendeletet az egyes ágazatokat terhelő új adókról, amelyet december 23-án a gyógyszeriparra is kiterjesztett. A gyógyszeripari különadót a gyógyszerkészítmény és a gyógyszeralapanyag gyártásából származó, helyi adókról szóló törvény szerinti éves nettó árbevételre vetették ki, és a 2022. és 2023. évre vonatkozóan kell megfizetni.

A különadóból származó bevétel a büdzsé Rezsivédelmi Alapjába kerül

és a kormány ezzel is enyhíteni akarja a jövő évre becsült költségvetési hiányt.

Az adó várhatóan csökkenti a Richter Gedeon Nyrt. 2022. évi üzemi eredményét, valamint a szabad cash-flow mutatóinak értékét. A befektetők azonnal léptek és a Richternek volt kedden a legnagyobb forgalma a tőzsdén. A gyógyszergyártó részvényeinek jegyzése gyorsan 4 százalékos mínuszba kerültek, bár a mélyponton csaknem 6 százalékos zuhanás is előfordult.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ma reggel is a 395-ös szinttel harcol a forint

Ma reggel is a 395-ös szinttel harcol a forint

Nem tud eltávolódni a 395-396 környékéről a forint, bármilyen kilengés után visszatér ide. Ma reggel is 395 környékén kezd az euróval szemben. Az utóbbi hetekben a nemzetközi hangulat változása billentette ki olykor-olykor a jegyzést, de ahogy a dollár is trendszerűen oldalazott, úgy a forint is visszatért ugyanoda mindig. A háten érkező amerikai foglalkoztatottsági mutató talán változtat ezen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×