eur:
394.78
usd:
365.41
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Emelik a kamatokat a bankok, ez már fájni fog, ha hitelből akar lakást venni

Újabb nagybankok emelték meg jelentősen jelzáloghiteleik kamatát, ezzel az elmúlt egy hónapban már valamennyi nagy pénzintézet drágított a lakáskölcsönein.

Eltűntek a 9 százalék alatti THM-ek, és egyre több bank ajánlata kezdődik tízessel - állapítja meg a Bank360.hu, részletesen ismertetve a bankok kamatemeléseit.

A nagybankok fele már 10 százalék feletti ajánlatokat ad, nem egy esetben nem is kicsivel.

A szakportál számításai szerint a jegybanki kamatemelések februári felgyorsulása óta egy 20 milliós, 20 éves futamidővel felvett lakáskölcsön havi törlesztőrészlete 40 százalékkal emelkedett. Februárban még 128 ezer forintos törlesztővel és 4,78 százalékos THM-mel is fel lehetett venni egy ilyen kölcsönt, most azonban

a legjobb esetben is 178 ezer forintot kell fizetni havonta 9,24 százalékos THM mellett.

Egyetlen kivételként a kisebb pénzintézetek közé tartozó Oberbank nem emelt a kamatokon, hanem csökkentett. Az esetében azonban ez inkább azt jelenti, hogy a drágábbak közé tartozó ajánlatait igyekezett vonzóbbá tenni. A lakáscélú jelzáloghitelek ügyleti kamata a kamatok csökkenése után 11,15 és 13,95 százalék között alakul, míg a szabad felhasználású jelzáloghitelek kamata 13,25 és 14,45 százalék között van jelenleg.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×