eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Munkások dolgoznak a Wellis Zrt. gyártócsarnokában az átadás napján Ózdon 2022. február 8-án. A medencegyártással foglalkozó, hazai tulajdonú Wellis Zrt. kapacitásbővítő fejlesztéséhez az állam 625 millió forint támogatást nyújt, így hozzájárulva száz új munkahely létrehozásához.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Háromszáz embert bocsát el az ózdi Wellis

Mindössze háromszázan maradnak az eredetileg vállalt 800 helyett a gyárban. A cég közölte, erőteljesen befagyott az európai medencepiac.

Háromszáz embert bocsátanak el a jakuzzikat és medencéket gyártó ózdi Wellisből – jelentették be. A cég szerint az energiaválság és a háború kedvezőtlen hatásai miatt töredékére csökkent termékeik iránt a kereslet, így decemberig kénytelenek megválni ózdi dolgozóik felétől – számolt be róla szombaton az rtl.hu. Fizikai dolgozókat küldenek el decemberig.

A cég indulását – 3 milliárd forint állami támogatással – két éve Szijjártó Péter miniszter jelentette be.

A Wellis leépítéséről Janiczak Dávid, a város polgármestere Facebook-kommentekből értesült. Azt mondta, lesújtotta a hír.

"Korábban 2400-2500 főt foglalkoztattak azok a nagy foglalkoztatók, akiknek a jelenlegi épületeiben most összesen 394 ember dolgozik. Ez a város számára katasztrofális."

Nem ez az első tömeges létszámleépítés a városban az utóbbi években. A svájci ABB két éve jelentette be, hogy bezárja gyárát, és elküldenek 1200 dolgozót. Idén bezárt a város másik nagy foglalkoztatója, a Johnson Electric is – emlékeztetett a portál.

A kormányzat korábban hónapokon át próbált munkahelyeket vinni a városba, a Wellis két évvel ezelőtti üzemnyitása is ennek a tevékenységnek az eredménye volt.

A 8,5 milliárd forintos beruházás 800 új munkahelyet hozott létre Ózdon és környékén, és ehhez a kormány 3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított – jelentette be akkor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Idén februárban kapacitásbővítésre kapott az ózdi cég az államtól 625 millió forint állami támogatást.

A Wellisnél az RTL Híradónak azt mondták: a 3 milliárd forint állami támogatásnak csak egy kisebb részét kapták meg, mert a vállalásaik nem teljesültek. A Wellis Magyarország Zrt. korábban azt vállalta, hogy 800 embert foglalkoztatnak majd Ózdon. Az elbocsátások után háromszázan maradnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×