eur:
394.5
usd:
365.2
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Vodafone felirat és a mobilszolgáltató logója tükrőződik a Vodafone Magyarország Zrt. székházának recepciójánál, a IX. kerület Lechner Ödön fasorban 2012. július 30-án.
Nyitókép: Mohai Balázs

Komoly presztízsgyőzelmet aratott a Vodafone

Övé a legjobb mobilhálózat Magyarországon.

A Vodafone mobilhálózata a legmegbízhatóbb Magyarországon az adat- és hangszolgáltatás terén - állapította meg az umlaut cég által elvégzett teszt a magyarországi szolgáltatók hang- és adatszolgáltatásainak teljesítményéről a távközlési vállalat közlése szerint. A társaság az elmúlt öt évben - frekvenciavásárlások nélkül - közel 300 millió eurót fektetett a magyarországi hálózatának fejlesztésébe.

A társaság tájékoztatása szerint Európa egyik vezető független mobilhálózat-tesztelő és -értékelő cége, az umlaut tavasszal 21 napon keresztül mérte a szolgáltatók hang- és adatszolgáltatásainak teljesítményét az ország 20 városában és az azokat összekötő utakon. A mobilszolgáltatókat adott időpontban vizsgáló tesztet több mint 5700 kilométeres mérési távon, az ország húsz nagyvárosában és úthálózatain végezték, mindezt tömeges adatgyűjtésen alapuló elemzéssel egészítették ki - utóbbival lefedve a lakott területek közel 95 százalékát és a lakosság 97 százalékát.

Az umlaut felmérésén a Vodafone Magyarország a legmagasabb pontszámot érte el: 1000-ből 911 pontot kapott az országos értékelésben. A hangszolgáltatások teljesítményére vonatkozó maximális 300 pontból 284-et, míg az adatszolgáltatásra vonatkozó maximális 450 pontból 399-et ért el. Az umlaut az internetböngészési élményt is vizsgálta, eszerint a Vodafone kínálja a legsimább böngészési élményt: a városokban az autós felmérés során 98 százalékos, a gyalogos tesztekben 97 százalékos, a falvak autós tesztelése során pedig 96 százalékos eredményt ért el a szolgáltató.

A németországi székhelyű nemzetközi mérnöki szolgáltató, az umlaut az Accenture multinacionális informatikai szolgáltatásokra és tanácsadásra szakosodott vállalat része, az Accenture a Fortune Global 500-as listáján szereplő vállalat, 2021-ben 50,53 milliárd dolláros bevétele volt. Az umlaut 5 ezer szakértő és mérnök támogatásával tanácsadói és mérnöki szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek a világ minden táján, éves fogalma mintegy 340 millió euró.

A Vodafone magyar leányvállalatának több mint 3,8 millió ügyfele van. A Vodafone 21 országban üzemeltet mobil- és vezetékes hálózatot, valamint további 48 országban működik együtt számos mobilhálózattal: június végén több mint 300 millió mobilügyféllel, több mint 28 millió vezetékes szélessávú ügyféllel és több mint 22 millió televíziós ügyféllel rendelkezett. A Vodafone a világ egyik legjelentősebb szolgáltatója az IoT területén, több mint 160 millió eszközt és platformot kapcsol össze. (Az IoT a mobil hálózatba kapcsolt intelligens eszközök közötti megoldások rövidítése.)

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×