eur:
392.73
usd:
362.97
bux:
72160.77
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Egy diákmunkás régi iratokat rendez a nyíregyházi önkormányzat irattárában 2015. július 9-én. A város önkormányzata és intézményei az állami diákmunka programban146 diákot foglalkoztat egy hónapig, napi hat órában.
Nyitókép: MTI/ Balázs Attila

Megnőtt a kereslet a diákmunkásokra, emelkedett az órabér is

Május első három hetében a munkáltatók 30 százalékkal több pozícióra keresnek diákmunkásokat áprilishoz képest az ELTE Trenkwalder Iskolaszövetkezet adatai szerint.

Áprilishoz képest május első három hetében 30 százalékkal több pozícióra kerestek a cégek diákmunkásokat – osztotta meg tapasztalataikat Nógrádi József, a ELTE Trenkwalder Iskolaszövetkezet kereskedelmi igazgatója. Mint fogalmazott, a diákmunkák belépő szintjét a mezőgazdasági idénymunkák jelentik, ezt követik a gyártási-logisztikai feladatok, illetőleg a vendéglátásban hagyományosan a legnagyobb a kereslet ebben az időszakban. Emellett a kereskedelemben, a különböző adminisztrációs és gyakornoki pozíciókra is tárt karokkal várják a diákmunkaerőt.

Nógrádi József megerősítette, hogy a 25 év alattiak szja-mentessége, illetve a minimálbér és a garantált bérminimum emelése is megmutatkozik a diákoknak kínált órabérekben. A mezőgazdasági idénymunkák esetében 1260 forint körül alakul az átlag órabér, míg a gyártás, a logisztika, a vendéglátás vagy a kereskedelmi feladatok esetében 1450-1600 forintos órabérrel kalkulálhatnak a fiatalok. A fizikai, valamint a gyakornoki és adminisztrációs pozíciókban 1700 forint fölötti, az IT-területén pedig 2000 forint fölötti órabérek is szóba jöhetnek.

A ELTE Trenkwalder Iskolaszövetkezethez 20 százalékkal több diák jelentkezett be a tavalyi év hasonló időszakához képest.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Orbán Viktor látogatása Brüsszelben súlyos diplomáciai konfliktust okozott

Orbán Viktor látogatása Brüsszelben súlyos diplomáciai konfliktust okozott

Orbán Viktor magyar miniszterelnök moszkvai látogatása, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, jelentős vitákat váltott ki Európa-szerte. Brüsszelben sok tisztviselő és vezető érzi úgy, hogy a hétfőn elindult féléves magyar elnökséggel visszaélt a magyar kormány. Az Európai Bizottság jelezte, nem tudtak előzetesen az útról és a Portfolio is így értesült más uniós szervezetektől, valamint külföldi diplomatáktól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×