eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Charleroi, 2018. augusztus 10.A Ryanair ír diszkont légitársaság repülőgépei sorakoznak a Brüsszel–Charleroi repülőtéren 2018. augusztus 10-én. Ezen a napon több száz járatot törölnek a német, a svéd, az ír és a belga pilóták munkabeszüntetése miatt. (MTI/EPA/Julien Warnand)
Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Hiába kifogásolta a Ryanair, hogy vetélytársai állami támogatást kapnak

Az írországi székhelyű Ryanair légitársaság ismét pert vesztett az Európai Bizottsággal szemben.

Az írországi székhelyű Ryanair légitársaság ismét pert vesztett az Európai Bizottsággal szemben szerdán Luxemburgban, amit azért indított, mert szerinte az Air France és a svéd SAS jogtalanul kaptak állami támogatást - közölte az Európai Unió Bírósága.

A Ryanair azt kifogásolta, hogy Franciaország és Svédország, az Európai Bizottság jóváhagyásával, mentőcsomagokkal biztosított versenyelőnyt légitársaságainak. Az Air France lehetőséget kapott arra, hogy később fizessen adót, a Scandinavian Airlinst pedig hitelgarancia-rendszerrel segítették. A Ryanair véleménye szerint ezáltal többmillió eurós előnyhöz jutottak ezek a cégek, emiatt a bizottsági határozat megsemmisítése iránt indított keresetet az uniós bíróságon.

Az Európai Bizottság szigorú versenypolitikája nagy hangsúlyt fektet az állami támogatások vizsgálatára, azonban tavaly márciusban jóváhagyta a kormányzati segélyt azon vállatok számára, amelyeknek a járvány okozta válság miatt támogatásra volt szükségük.

A luxemburgi bírói testület szerdán kimondta: a francia Air France-ot és a svéd SAS-t támogató intézkedések jogszerűek voltak, összhangban álltak az uniós joggal, hiszen azért születtek, hogy a járvány okozta gazdasági károkat enyhítsék. A bíróság mindkét esetben megfelelőnek és az uniós joggal harmonizálónak találta az intézkedéseket.

A fapados légitársaság eddig 16 jogvitát indított az Európai Bizottság ellen, az olyan mentőcsomagok és kormányzati segélyek miatt, amelyek rivális cégeket, köztük a holland KLM-et és a német Lufthansát segítették.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×