eur:
394.61
usd:
365.87
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Forrás: bocskaidandar.hu

Bejött a kormány honvédállomány feltöltésével kapcsolatos terve

Már az önkéntes tartalékos kiképzés is megkezdődött helyenként.

A járvány kezdete óta megduplázódott a Magyar Honvédséghez jelentkezők száma - osztotta meg a honvédelmi tárca friss adatait Durgó Tamás őrnagy az AFP hírügynökséggel, amit az Euronews idézett. Szavai szerint csak a múlt héten 2500-an adták le a jelentkezésüket a toborzóirodákban. A cikk szerint

a járvány miatt frissen állástalanná vált jelentkezők többségét az államtól érkező stabil fizetés motiválja.

A portál felidézte azt is, hogy 2019-ben a magyar gazdaság jól teljesített, a GDP 4,9 százalékkal nőtt, miközben munkanélküliség alig volt. A járvány miatt azonban az OECD prognózisa már 8, második járványhullám esetén akár 10 százalékos munkanélküliségi rátát is elképzelhetőnek tart.

Megemlítik azt is, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt a hadsereg finanszírozására szánt összeg: míg 2013-ban mindössze a GDP 0,95 százalékát fordította Magyarország honvédelemre, addig 2019-re már 1,21 százalékra kúszott fel az arány. Beszámoltak a kormány 10 új honvéd középiskola nyitással kapcsolatos terveiről is.

A járvány miatt munkájukat elvesztők számára az Orbán Viktor kormányfő ígérete szerint létrejövő új munkahelyek, illetve a honvédségnél, az állami vállalatoknál és a közfoglalkoztatásban megjelenő új álláshelyek kínálhatnak megélhetési lehetőséget. A katonai szolgálatot választók havi bruttó 161 ezer forintos bér, étkezési, egészségügyi és ruházati ellátás és utazási költségtérítés ellenében megkezdett hat hónapos kiképzést követően dönthetnek a polgári életbe való visszatérés, de a szerződéses állományba lépés mellett is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×