eur:
394.86
usd:
366.42
bux:
71519.53
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Megfelelő étvágy övezi a NAV online számlarendszerét

Muszáj is: július 1-jéig regisztrálniuk azoknak a vállalkozásoknak valamilyen online számlázórendszerbe, amelyek más adóalanynak állítanak ki számlát.

Június elejéig már több mint 481 ezer adózó regisztrált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online számlarendszerébe - közölte a Világgazdasággal az adóhatóság.

A lap a pénteki számában emlékeztet, hogy július 1-jéig azoknak a vállalkozásoknak kell regisztrálniuk valamilyen online számlázórendszerbe, amelyek más adóalanynak állítanak ki számlát.

Jövő januártól pedig már a magánszemélyeknek és a külföldieknek kiállított számlákról is kell adatot szolgáltatni.

Eddig valamivel több mint 26,8 ezren használják a NAV online számlázóját, és 300,7 ezer adózó küldött be az online rendszerbe számlaadat-szolgáltatást. Az adóhatóság ingyenesen használható, iOS és Android mobil operációs rendszereken is elérhető mobilapplikációját már csaknem ötezren töltötték le.

A Számlázz.hu online számlázóprogramját már 242 ezer vállalkozás használja, míg május elején 200 ezer volt a számuk - mondták el a cégnél a Világgazdaságnak. Hozzátették, hogy június második hetében több mint 14 ezer vállalkozás regisztrált az online számlázóprogramjukra, az elmúlt napokban pedig meghaladta a háromezret a naponta csatlakozó cégek száma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Fontos bejelentést tett Zelenszkij, ami Magyarország orosz gázszerződését is érintheti

Fontos bejelentést tett Zelenszkij, ami Magyarország orosz gázszerződését is érintheti

Orosz helyett azerbajdzsáni gázt szállítana Ukrajna a jövő évtől a saját tranzitvezetékein, és erről, illetve egyéb lehetőségekről már zajlanak az egyeztetések – ezt a fontos bejelentést tette a Bloombergnek adott szerdai interjúban Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök szavai afelé mutatnak, hogy Magyarország kisebb, évi 1 milliárd köbméteres, hosszú távú orosz gázvásárlási szerződését át kellene írni, és ez megerősíti a Portfolio múlt heti elemzését, amelyben azt vázoltuk, hogy hamarosan széteshet a magyar-orosz gázvásárlási struktúra jelenleg ismert formája.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×