eur:
393.1
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Lezárult az MKB Bank szerkezetátalakítása

A 2016. január 1. és 2019. december 31. között megvalósított restrukturálás szakmai sikerességének elismerése a kötelező monitoringidőszak lezárása. Az MKB Pénzügyi Csoport sikere az európai kereskedelmi bankok között is egyedülálló teljesítmény.

A szanálási eljárás indulásakor az MKB Bank vállalta az átfogó Szerkezetátalakítási Terv végrehajtását, az állami támogatásból eredő versenytorzító hatások korlátozását, valamint a hosszú távú életképesség biztosítását célzó kötelezettségvállalási keretrendszer teljesítését.

A cég közleménye szerint a vállalt kötelezettségek folyamatos teljesítésével párhuzamosan az MKB Pénzügyi Csoport egyebek mellett megerősítette kockázatkezelését, fokozta eredménytermelő képességét, költséghatékonyabbá tette szervezetét és fiókhálózatát, új digitális stratégiát alkotott és hajt végre, továbbá a részvényei bevezetésre kerültek a Budapesti Értéktőzsdére.

A prudensen működő, kiemelkedő tőke- és likviditási tartalékokkal rendelkező, válságálló intézménnyé fejlesztett MKB Bank évről évre javuló teljesítményt mutatva, rekordnyereséggel zárta a 2019-es évet.

„Öt évvel ezelőtt azzal a felkéréssel kerültem az MKB Bank élére, hogy tegyük rendbe az egyik legpatinásabb magyar bank működését. Hosszú, nagyon küzdelmes – és most már végre kimondható: sikeres – időszakon vagyunk túl. Minden nehézsége ellenére mondhatom, hogy szakmailag páratlan teljesítmény, emberileg szép próbatétel volt. Tisztelet és köszönet jár mindenkinek, aki részt vett a munkában” – idézte a közlemény Balog Ádámot, az MKB Bank Elnök-vezérigazgatóját.

Nyemcsok János EU vállalások teljesítéséért felelős vezérigazgató-helyettes pedig úgy fogalmazott, hogy „az MKB Pénzügyi Csoport a kötelezettségvállalásokat és a restrukturálási célokat fegyelmezetten, a megváltozott makrogazdasági körülmények hatásait megfelelően ellensúlyozva, eredményesen teljesítette, ennek eredményeként visszatért az eredményes, profittermelő, erős piaci szereplők közé.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×