eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Vlagyimir Putyin orosz (b) és Donald Trump amerikai elnök kétoldalú megbeszélést folytat a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 kétnapos csúcstalálkozójának első napi ülésén Oszakában 2019. június 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Mihail Klimentyev

Az olajpiac stabilizálásáról tárgyalt Putyin és Trump

Az olajárak világpiaci stabilizálásáról tárgyalt telefonon Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök - közölte pénteken a Kreml sajtószolgálata.

Az orosz elnöki hivatal közleménye szerint az amerikai kezdeményezésre létrejött beszélgetésen a felek eszmecserét folytattak a globális olajpiacon kialakult helyzetről, beleértve a tárgyalásokat is, amelyek az OPEC+ keretei között folynak az árstabilizálás céljából végrehajtandó kitermeléscsökkentésről.

Trump tájékoztatta Putyint azokról az egyeztetésekről, amelyeket több olajtermelő ország vezetőjével folytatott. A két vezető megállapodott a témakörben folytatott kétoldalú konzultáció folytatásáról.

Szintén beszéltek a koronavírs-világjárványról, és az elnökök értékelték az Oroszország és az Egyesült Államok által a fertőzés ellen meghozott intézkedéseket.

Putyin és Trump két napon belül másodszor tárgyalt telefonon egymással.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×