eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

Felvásárlással terjeszkedne az egyik legnagyobb hazai baromfifeldolgozó

Jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal a hazai baromfiszektort átalakító felvásárlást, így jelentős feldolgozó kapacitással bővítheti portfólióját az egyik legnagyobb hazai csirke előállító és feldolgozó cégcsoport.

Megvette a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. az angol tulajdonú Sága Zrt.-t, - közölte a Master Good. Miután a tranzakciót jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal, hétfőn a vételár kiegyenlítésével le is zárták az ügyletet.

A Bárány család tulajdonában lévő, kisvárdai székhelyű Master Good cégcsoport a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás több mint 40 százalékát adja, értékesítésének nagyobb részét az export teszi ki. Az ország másik felében, Vas megyében, Sárváron működő - és eredetileg alapvetően pulykafeldolgozással foglalkozó - Sága Zrt. az elmúlt évek gazdasági nehézségei ellenére, többszörös átalakítás és termékkörbővítés után piacvezető tovább-feldolgozott baromfitermékeket gyártó vállalatává vált. A Sága egyébként 2003-ban került brit Bernard Matthews csoport tulajdonába, és évekig meghatározó szereplője volt a hazai pulykaágazatnak. Fő piaca az Egyesült Királyság volt. 2016-ban a Bernard Matthews a Boparan Holdings tulajdonába került, és ezzel a Sága Foods Zrt. Nagy-Britannia legnagyobb csirkés cégét, a 2Sisters Foodot is birtokló csoport részévé vált. A Boparan Holdings a Bernard Matthews megszerzésével a brit pulykapiacon is a legnagyobb szereplővé vált.

A Master Good összesen csaknem 2000 munkavállalót foglalkoztat, amit a Sága 260 dolgozója egészít majd ki a jövőben.

A tranzakció szorosan illeszkedik a Master Good cégcsoport hosszú távú stratégiájába, amely szerint bővíteni szeretné a termékkínálatát - írta a közleményben Bárány László, a Master Good tulajdonosa.

A jövőben komoly technológiai fejlesztéseket terveznek a sárvári üzemben is, a beruházások célja a hatékonyság növelése és új, magas minőségű termékek fejlesztése.

A belföldi piacon való növekedés mellett nagy hangsúlyt kap az exportértékesítés növelése, ehhez a világ 43 országába exportáló Master Good piaci kapcsolatai és tapasztalatai biztosítanak kellő szakmai hátteret - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×