eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A siófoki Hotel Aranypart szálloda.
Nyitókép: MTI/H. Szabó Sándor

Szűk két milliárdért eladó a siófoki volt Hotel Aranypart

Nem lehet csak úgy hozzájutni, csomagban "jár" hozzá - plusz pénzért - egy parádfürdői kastély.

Magánbefektetőknek adhatja el az állam a rászoruló gyermekek, családok nyaraltatásához rendelt Erzsébet-program ikonikus szállodáját - írja a Napi.hu. A siófoki Erzsébet Szálloda - korábban Hotel Aranypart - privatizációs terve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) elektronikus aukciós rendszeréből derült ki.

A kilencszintes, 160 szobás szállodára csak csomagban lehet licitálni, így a vevő egyúttal a parádfürdői Károlyi-kastély új tulajdonosa is lesz. Az MNV összesen legalább 2,3 milliárd forintot várna az ingatlanokért, ebből a siófoki hotel értéke 1,9 milliárd forint.

Az árverés november 29-től december 3-ig tart.

Az aranyparti ingatlan egy közvetlen parti szálloda, szabad stranddal. Az épületszerkezet viszonylag jó, két szint frissen felújított, a gépészet viszont elavult.

2017-ben már egyszer megpróbálták eladni 1,4 milliárdért, de akkor elmaradt az értékesítés. Ma már csak Fonyódon, illetve Zánkán vannak Erzsébet-táborok a Balatonnál.

A másik helyről, a kastélyról a Turista Magazin így ír: "Parádfürdő közepét egy hatalmas park foglalja el, mely hajdan a közeli kastély kertje volt. A Tarna-patak jobb partján, egy magas dombhát tetején ma is áll még a Károlyiak egykori kastélya. A klasszicista stílusú épületet 1889-ben Károlyi Gyula toldotta meg egy kétemeletes, romantikus szárnnyal. 1914-ben itt töltötte mézesheteit Károlyi Mihály és felesége, Andrássy Katinka."

A Heves megyei településen 1995-ig működött népszerű strand, a 2000-es évek elején ledózerolták a megmaradt épületeket és medencéket. Komolyabb befektető eddig nem látott üzletet a strand újbóli megnyitásában.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×