eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Zöld jelzést kapott a debreceni BMW, felrobban az ingatlanpiac

Az Egyetem Towerben már a bejelentésig 1,2 millió forintra emelkedett az új lakások négyzetméterára. A gyárhoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztéséhez 12 számjegyű összeggel járult hozzá a kormány, és a szakemberképzésre is tízmilliárdok mennek.

Megkezdődhetnek a BMW-autógyár debreceni építési munkálatai - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai minszter az erről szóló aláírás után, amivel a beruházási terület a BMW tulajdonába került. A kormány 130 milliárd forinttal járult hozzá a területhez kapcsolódó infrastruktúra kialakításához, továbbá 35 milliárdot pedig a helyi oktatási rendszer fejlesztésére fordítanak azért, hogy szakképzett munkaerő kerülhessen oda - helyben.

A helyi polgármester, Papp László a város történetének legnagyobb fejlesztésének nevezte a BMW-beruházást - tudósít a távirati iroda.

Ingatlanboom

Az ingatlanár-emelkedés a debreceni lakó-és kereskedelmi piacon is érzékelhető lesz, miután megszületett a szerződés a BMW és a város között - írja a Portfólió.hu.

Aki időben lépett, nem kell csalódnia, a cívisváros egy különös rekordot máris magáénak mondhat. A megyei jogú városok között ott találjuk a legdrágábban kínált új lakásokat. Az egyetemhez közeli Egyetem Towerben 1,2 millió forintot kérnek egyetlen négyzetméterért, de az új építésű lakások átlagára is toplistás, 700 ezer forint négyzetméterenként. Összesen 17 projektben 350 lakás hirdetését kezdték meg a közelmúltban.

Az áremelkedés folytatódása a Portfólió szerint nem kérdéses, legfeljebb annak mértéke. Az újonnan induló projekteknél már 27 százalékos áfát kell felszámolni, évi 15-20 százalékkal növekszik a kivitelezés költsége és a munkaerő díja is legalább ennyivel lesz magasabb, ha biztosítani akarják ez eredeti kivitelezési ütemezést. A gyors drágulást önmagában az a tény is elősegíti, hogy végül létrejött a szerződés.

Győr, Kecskemét

Hasonló folyamat Kecskeméten is megfigyelhető volt, miután kiderültek a Mercedes gyár létesítésének részletei. Győrben az Audi már több mint 25 éve van jelen, az ottani áremelkedés legalább 10 éve folyamatos.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×