eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Halasztást kér a bankszövetség a bankszámlák azonosítási határidejére

A bankszámlák azonosítására előírt június 26-iki határidő meghosszabbítását kéri a bankszövetség szeptember 30-ig - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az MTI-nek.

A főtitkár azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón bejelentette, a bankok kérhetik a banki azonosítás határidejének meghosszabbítását.

Kovács Levente a szeptember 30-iki dátumról azt mondta, a bankok így a nyári hónapokban az új családtámogató konstrukciókra koncentrálhatnak.

Az eredeti határidő június 26-a, ha addig az erről értesített ügyfelek elmulasztják az adategyeztetést, a bankok kötelesek zárolni a bankszámláikat. Ebben az esetben se átutalni, se kártyával fizetni, se automatából pénzt felvenni nem tudnak az ügyfélazonosítás elvégzéséig. A befizetéseket, csoportos beszedéseket ugyanakkor nem érinti a zárolás.

A pénzmosásról és terrorizmusfinanszírozásról (Pmt.) szóló törvény határozza meg a pénzintézeteknek az azonosítást, így törvényt kell módosítani a halasztás érdekében. A határidő az EU minden tagállamában egységesen június 26-a.

Kovács Levente azt kéri a lakossági ügyfelektől, csak az menjen be a bankfiókba, aki erről étesítést kapott a pénzintézetétől.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×