eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Sportoló fiatal vitorlázó társainak megérkezését és kikötését nézi a Balaton-partról nyári napsütésben. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Gazdát cserélt a Club Aliga

Az Appeninn Holdinghoz került a Pro-Mot többségi tulajdona.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. leányvállalata, az Appeninn BLT Kft. a vételár kiegyenlítésével sikeresen lezárta a Pro-Mot Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. 74,99 százalékos üzletrészének, valamint a társasággal szemben fennálló követelések megszerzésére irányuló ügyleteket - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A Pro-Mot a Club Aliga 37 hektáros területét, valamint 167 férőhelyes kikötőjét tulajdonolja. A tranzakciók összértéke meghaladta a 14,1 millió eurót.

Az Appeninn Holding 100 százalékos leányvállalata, az Appeninn BLT Kft. a zárási jegyzőkönyvek aláírásával, a vételár kiegyenlítésével, továbbá a társasággal szemben fennálló követelések megvásárlásával lezárta a Pro-Mot Hungária Kft. többségi tulajdonának megszerzésére irányuló tranzakciókat. A felek tavaly nyáron jelentették be az adásvételi szerződés aláírását, az ügyletek lezárására a jogi átvilágítási és vagyonértékelési folyamatok elhúzódása miatt végül idén január 29-én került sor.

A Club Aligát, a mindösszesen 47 hektáron elterülő hajdanvolt pártüdülőt 2007-ben privatizálták. Ennek során a teljes komplexumból 37 hektáros területet, továbbá a 167 férőhelyes kikötőt a Pro-Mot Hungária Kft. vásárolta meg.

Az izraeli hátterű befektető 2007 márciusában az állami tulajdonban maradt további 10 hektáros ingatlanrész 49 évre szóló vagyonkezelői jogát is megszerezte a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól.

A Club Aliga területén az Appeninn Holding továbbra is turisztikai célú fejlesztéseket kíván megvalósítani a korábbi tulajdonos által készített évtizedes fejlesztési tervek felülvizsgálatát követően. Amennyiben szükséges, a társaság új fejlesztési koncepciót dolgoz ki az ingatlan hasznosítására, melynek során párbeszédre törekszik a települési önkormányzattal, illetve az üdülőtulajdonosokkal is.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×