eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Homlokrakodó és egy kukásautó a hulladékbunkerbe üríti a hulladékot Rákospalotán, a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben 2018. július 23-án. Magyarország egyetlen kommunális hulladéktüzelésű erőműve, amelyet a Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) üzemeltet, naponta átlagosan ezerkétszáz tonna hulladékot képes ártalmatlanítani.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Szemétszállítás: kamatmentes kedvezmény a visszamenőleges számlák kifizetésére

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. megkezdte az utolsó negyedéves, illetve elmaradt szemétszállítási számlák kiküldését az ügyfeleknek. Az NHKV minden ügyfélnek kamatmentes részletfizetési kedvezményt biztosít a visszamenőleges számlák kifizetésére - közölte a társaság szerdán.

A közleményben ismertetik, hogy a hulladékgazdálkodási rendszer átalakításával létrehozott NHKV létrejöttekor 105 különböző hulladékszállítási céget, és azok különböző számlázási rendszereit kellett egyesíteni, ami hosszú időt vett igénybe és problémákat okozott a számlázási rendszerben. Az informatikai átállás a végéhez ért, és a jövő évi első negyedéves számlákat már rendben megkapják az ügyfelek - tették hozzá.

A visszamenőleges számlákat az érintett ügyfelek a napokban kaphatják kézhez. A részletfizetés alapesetben legfeljebb 6 hónapra kérhető.

Amennyiben a számla 6 hónapnál régebbi időszakot érint, a részletfizetés ennél hosszabb időtartamra is kérvényezhető.

A kedvezményes részletfizetési lehetőségek feltételeiről az ügyfelek a társaság honlapján (www.nhkv.hu), vagy telefonos ügyfélszolgálatán (+36 1 999 6464) kaphatnak további részletes tájékoztatást. A részletfizetési kedvezmény postai úton, e-mailben (ugyfelszolgalat@nhkv.hu), vagy akár telefonon is igényelhető. Személyes ügyintézéskor Budapesten, a III. kerületben, a Lajos utca 103. szám alatt található központi ügyfélszolgálaton, illetve a számlák első oldalán található közszolgáltatói elérhetőségeken juthatnak információkhoz az ügyfelek.

A közleményben kitérnek arra is, hogy

a hulladékgazdálkodás rendszerszintű átszervezésének eredményeként egységes hulladékgazdálkodás jön létre.

A hulladékgazdálkodás átalakítására az NHKV szerint azért volt szükség, mert korábban a különböző magánkézben lévő hulladékgazdálkodási cégek "kedvük szerint emelték az árakat, és extraprofitot szedtek a szemétszállítási díjakon".

A kormány úgy döntött, hogy egységesíti, és nonprofit alapúvá teszi a hazai szemétszállítást, és a rezsicsökkentés keretében bevezette a fix árat. Ma már önkormányzati, nem profitalapú cégek végzik a szemétszállítást, amelyek működésének koordinálását 2016 óta az NHKV Zrt. végzi - közölte a társaság. Hozzátették: a vállalat célja a szemétszállítás, a hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése és a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzése.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×