eur:
393.11
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kóbor György, az ENKSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója a Főgáz Zrt. budapesti központjában tartott sajtótájékoztatón 2017. február 1-jén. A tájékoztatón elhangzott, hogy a ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató 121 milliárd forintért vásárolta meg az EDF Démász Zrt. 100 százalékos részvénycsomagját.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kóbor György elárulta az MVM óriáshitelének részleteit

A Mavir átviteli hálózatának megerősítését és a magyar-szlovák összekötő vezetékek megépítését is a most felvett százmillió eurós hitelből finanszírozza az MVM Zrt. - mondta az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban Kóbor György, a társaság elnök-vezérigazgatója.

A százmillió euró, vagyis több mint 30 milliárd forint keretösszegű, hosszú lejáratú hitelszerződés biztosította forrásból a tervek szerint a Mavir Zrt. átviteli hálózati beruházásait finanszírozza majd az MVM Zrt. - mondta Kóbor György. A Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója azt is közölte, hogy a célzott finanszírozással az Európai Beruházási Bank az MVM csoport 2018 és 2022 közötti időszakának beruházásaihoz nyújtja majd a 15 éves lejáratú hitelt.

"Ez már a harmadik ilyen megállapodásunk, ez elsőt még 2010-ben kötöttük, a másodikat pedig 2014-ben, és összesen 250 millió euróról szerződtünk az Európai Beruházási Bankkal. Alapvetően infrastrukturális projekteket finanszíroz a bank, ez alkalommal is olyan hálózati beruházásokat kívánunk finanszírozni, amelyek a Mavir 2018 és 2022 közötti üzleti tervében szerepelnek" - mondta az elnök-vezérigazgató.

Kóbor György az is elmondta, hogy melyek azok a projektek, amelyeket várhatóan megvalósítanak ebből a keretből: "Alapvetően a belső, magyar átviteli hálózat megerősítését célzó projektekre, alállomás-építésekre fordítják a hitelt, illetve ebből a forrásból finanszírozzuk a magyar-szlovák összekötő vezetékek megépítését is."

Az MVM vezetője hangsúlyozta, hogy a beruházásokkal javul a magyar átviteli hálózat biztonsága, de a fejlesztéseknek pozitív hatással lesz majd a közép-kelet európai regionális hálózatra és a határkeresztező kapacitásokra.

A mostani egyébként az első olyan finanszírozási tranzakció, amely az Európai Stratégiai Beruházási Alap által garantált forrásból valósul meg a magyarországi vállalati szektorban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×