eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) jelenlegi alelnöke, a 2015-2016-os ciklus elnökjelöltje beszédet mond a szervezet tisztújító küldöttgyűlésén az egri Eszterházy Károly Főiskolán 2014. október 18-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Visszautasítja a számvevőszék megállapításait a HÖOK

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szerint az Állami Számvevőszék tévesen, illetve nem kellően megalapozottan vonta le jelentésében a következtetéseit.

Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke az InfoRádiónak elmondta, hogy véleményük szerint a felsőoktatási intézményekben folytatott vizsgálat során módszertani hiba volt, ennek az eredményeképpen az Állami Számvevőszék nem látta át a beérkező dokumentumok alapján a hallgatói önkormányzatok választásait és megalakulásait.

A számvevőszék megállapításai Gulyás Tibor szerint teljesen megalapozatlanok.

A számvevőszék jelentésében egyebek között az szerepel, hogy nem szabályszerűen alakultak meg 2013 és 2016 között az állami fenntartású egyetemek, főiskolák hallgatói önkormányzatai, ezért "a nemzeti felsőoktatási törvényben biztosított jogosítványaik gyakorlásának feltételei nem álltak fenn".

Az ÁSZ szerint a benyújtott dokumentumok alapján látható, hogy az intézmények nem ellenőrizték a hallgatói önkormányzatok törvényes gazdálkodását.

Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke az InfoRádiónak elmondta, hogy megalapozatlannak tartják a számvevőszék megállapításait. Első lépésben igyekeznek felhívni a számvevőszék figyelmét arra, hogy itt valamiféle módszertani hiba történt. Gulyás Tibor hozzátette, a mozgásterük rendkívül szűk, hiszen az ÁSZ nem hatóság, ezért azt tervezik, hogy az Országgyűlés elnökéhez fordulnak a jelentés kivizsgálásával kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×