eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az OTP csoport 2017-es eredményeit bemutató sajtóbeszélgetésen 2018. március 2-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Zöld utat kapott a Csányi-csoport a GVH-tól

A Csányi-csoport felvásárolhatja a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt-t., mert az nem jár káros versenyhatásokkal - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a GVH azért indított versenyfelügyeleti eljárást, mert az összefonódás-bejelentés nem tartalmazott minden szükséges információt a versenyhatás értékeléséhez.

A versenyfelügyeleti eljárásban megállapították, hogy a Csányi-csoport és a Hungerit-csoport tevékenysége azonos a feldolgozott hústermékek gyártása és értékesítése területén, azonban a felek részesedése egyik átfedő piacon sem éri el a 20 százalékot.

A hatóság a felek kapcsolódó tevékenységeinek - például takarmányértékesítés és baromfinevelés - értékelése során sem azonosított versenyproblémát, mert a piaci részesedésük ezeken a területeken sem érték el azt a mértéket, amely felvetné a beavatkozásra okot adó versenyhatások lehetőségét - közölte a GVH.

A Hungerit az MTI kérdésére azt közölte, hogy az új tulajdonos augusztus végén veszi át a cég irányítását. Ekkor nevezik ki a Hungerit Zrt. vezérigazgatóját és az igazgatóság tagjait.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×