eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Kémiai szúnyogirtást végez egy An-2 típusú repülőgép a Tisza-tónál, Kiskörénél 2018. május 29-én. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az országos szúnyoggyérítési program hatodik hetében újabb 45 ezer hektáron folytatja a szúnyogirtást.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Fontos fejlesztés a Tisza-tónál

Letették a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút alapkövét, a nettó 3,13 milliárd forintos beruházással a Tisza-tó körüli kerékpárút még hiányzó, 6,5 kilométeres szakaszát építik meg.

A kivitelező a Hódút KFT., a megbízó az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a beruházó pedig a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a fejlesztést magyar költségvetési forrásból finanszírozzák - közölte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt..

A közleményben Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója kifejtette, terveik szerint idén az előkészítő munkák, a tereprendezés, a bozótirtás, illetve a fakivágás zajlik, és elkezdődik a kerékpárút építése is. Ezzel párhuzamosan indulnak a Tisza-híd, valamint az Eger és Szomorka patak híd alépítményi munkái, ezeket jövőre a felépítmények követik. A nagyobb volumenű munkálatok 2019-ben lesznek - tette hozzá.

A közleményben Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: évről évre nő a Tisza-tó körül biciklizők száma, 2016-ban 20 ezren, 2017-ben pedig már 31 ezren kerekezték körbe a tavat, a beruházásnak köszönhetően számuk várhatóan tovább emelkedik.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 30. 21:48
2024. szeptember 30. 19:01
×
×
×
×