eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Egy 2009-ben kibocsátott 200 forintos érme. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

Hét generáció kell egy jobb élethez

Egyetlen ország sincs az EU-ban, ahol nehezebb kitörni a szegénységből, mint nálunk. Erre a megállapításra jutott legalábbis az OECD: a szervezet felmérése szerint hét generáció munkájára van szükség ahhoz, hogy egy magyar család a szegénységből az átlagos jövedelmi szintig eljusson.

azt vizsgálták, hány generáció kell ahhoz, hogy az ország tíz legszegényebb százalékába tartozó család az átlagot megközelítse. A 7 generációs magyar adat pont ugyanannyi, mint Kína vagy India mutatója, a helyzet ennél csak Brazíliában és Dél-Afrikában (9-9), valamint Kolumbiában (11 generáció) rosszabb - írta a hvg.hu.

Az EU-átlag 4,5 generáció. A kontinensen a legjobban a dánok állnak, ott ha valaki mélyszegénységben él, az unokája már felküzdheti magát az átlagos szintre. A finneknél, a norvégoknál és a svédeknél a dédunokának van esélye a kitörésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×