eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Egyre elterjedtebb a rugalmas munkavégzés

Egy átfogó kutatás szerint globális szinten a munkavállalók kétharmada dolgozik az irodán kívülről, és több mint felük a munkahét felét így tölti. Ezek a tényezők komoly változásokat vonhatnak maguk után a vállalati ingatlanok piacán.

Szakértők szerint elsősorban a technológia fejlődésének, a globalizációs folyamatoknak és a munkavállalók változó igényeinek köszönhető a rugalmas munkavégzés népszerűségének növekedése - írta a Privátbankár.

Az IWG kutatásában 96 vállalat több mint 18 ezer munkavállalója vett részt. A válaszok alapján a dolgozók 70 százaléka legalább egy napot az irodáján kívül dolgozik és több mint a dolgozók fele (53%) a munkahét felét így tölti.

Továbbá a válaszadók közül minden tizedik (11%) egész héten az irodán kívül dolgozik.

Az IWG kutatása alapján a vállalkozások már felismerték, hogy a dolgozóknak elérhető rugalmas munkavégzési opciók jelentős hasznot hoznak. A válaszadók az alábbi előnyökkel értettek egyet:

  • Üzleti növekedés (89% jelölte meg – 2016-ban ez csak 67% volt)
  • Versenyképesség (87% jelölte meg – 2014-ben ez csak 59% volt)
  • Produktivitás (82% jelölte meg – 2013-ban ez 75% volt)
  • Tehetségek bevonzása és megtartása (80% - 2016-ban ez csak 64% volt)
  • Haszon maximalizálása (83% jelölte meg)

,,A munkavállalóknak, legyen szó a világ bármely pontjáról, Seattle vagy Szingapúr, London vagy Lagos, nem kell minden idejüket egy bizonyos irodában tölteni. Rendkívül izgalmas, hogy most lépünk be egy olyan korba, ahol a rugalmas munkavégzés már teljesen általános és nem csak az egyéni munkavállalók, hanem a vállalatok számára is. Ez egy hatalmas, világszintű változás, ami a vállalatok ingatlan portfóliójára is nagy hatással lesz"- mondja Mark Dixon, az IWG csoport alapítója és vezetője.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×