eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Wolfsburg, 2016. november 18.Herbert Diess, a Volkswagen-csoport igazgatótanácsának elnöke a német járműipari konszern sajtótájékoztatóján az alsó-szászországi Wolfsburgban 2016. november 18-án. A vállalat vezetősége bejelentette, hogy a Volkswagen költségcsökkentés céljából 30 ezer dolgozójától válik meg 2020-ig, ebből 23 ezret Németországban bocsát el. A Volkswagen a 2015-ben kipattant dízelbotrány miatt jelentős anyagi és erkölcsi kárt szenvedett. (MTI/EPA/Philipp von Ditfurth)
Nyitókép: PHILIPP VON DITFURTH

Új vezető jöhet a Volkswagennél

Herbert Diess, a Volkswagen AG VW márkájának igazgatója válthatja a posztján Matthias Müllert, a konszern vezérigazgatóját - értesült a Reuters hírügynökség belső vállalati forrásokból.

A Volkswagen AG kedden egy tömör közleményben jelentette be, hogy a konszern átfogó átszervezésre készül a felső vezetés soraiban, részletekbe azonban nem ment bele.

A 2015 szeptemberében kirobbant dízelbotrány idején történt gyors vezetőváltással a konszern élére kinevezett Matthias Müller vezérigazgatói megbízatása 2020-ig szól. Hivatalba lépését követően Müller sok milliárd eurós beruházással ambiciózus szerkezetátalakítási programot indított el a konszern profiljának átállítására elektromos autók gyártására, a járműtechnológia digitalizálására és mobilitási szolgáltatásokra. A működés hatékonyságának javítását és profil súlypontjának áthelyezését célzó reformtervei azonban több területen is belső ellenállásba ütköztek.

Arról egyelőre nincs információ, hogy Herbert Diess, aki 2015 júliusában igazolt át a BMW-től a Volkswagenhez mint a VW márka igazgatója, mikor váltaná fel posztján a konszern vezérigazgatóját. Herbert Diess elismerésre méltó eredményeket ért el a VW márka költségstruktúrájának és hatékonyságának a Toyotát megközelítő szintre emelésében, miközben elődeinek, Bernd Pischetsriedernek és Wolfgang Bernhardnak sorra beletörött a bicskája hasonló próbálkozásaikba.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×