eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Meglepő helyen Magyarország a fizetési listán

Meglepő helyen Magyarország a fizetési listán

Egy friss elemzés szerint az OECD tagállamai közül Luxemburgban a legmagasabbak a fizetések. A listában Magyarország igencsak hátul kullog.

Egy friss OECD kutatás azt vizsgálta, hogy az amerikai dollárban mért vásárlóerő-paritáson kifejezve az egyes tagállamokban dolgozó emberek mekkora fizetést vihetnek haza. A listát Luxemburg vezeti: egy átlagos dolgozó közel 63 ezer dollárt vihet haza egy évben - írja a Pénzcentrum.

Nem sokkal maradnak el ettől az amerikaiak és a svájciak, mindkét ország dolgozói 60 ezer dollár körüli jövedelemnek örvendhetnek. A lista alján Mexikó található - a közép-amerikai ország átlagos dolgozója mindössze 15 ezer dollárt vihet haza egy évben.

Az utolsó előtti helyre került Magyarország: a 22 ezer dolláros érték azt jelenti, hogy az OECD kelet-európai tagállamai is lehagytak bennünket: Lettországban valamennyivel 22 ezer dollár felett, Litvániában közel 23 ezer dollárt, Szlovákiában pedig 23,5 ezer dollárt vihetnek haza egy évben az emberek.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×