eur:
393.73
usd:
364.49
bux:
71934.49
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A 12 legszennyezettebb növény a zöldségesnél

A 12 legszennyezettebb növény a zöldségesnél

Egy amerikai környezetvédelmi szervezet minden évben megvizsgálja a zöldségek és gyümölcsök peszticid-szermaradványait, amely az egészségre és a környezetre is káros lehet.

A peszticidek növényvédőszerek olyan anyagok és annak keverékei, melyek alkalmazásának a célja a növények, termények védelme, és a terményre káros élőlények távol tartása, valamint elpusztítása. Ezekkel a szerekkel óvatosan kell bánni, mivel az összes peszticid méreg, emiatt is készült jogi szabályzat az anyagok felhasználásáról - írja a Bors.

A növényvédő szerek fejlődési rendellenességeket okozhatnak a magzatnál, illetve fejlődésbeli problémákat a gyermekeknél, valamint a felnőtteknél komoly zavarokat okozhatnak az endokrin rendszer működésében. Sok terményben többféle növényvédő szer maradványai is megtalálhatók kis mennyiségben, és egyes szerek felerősíthetik egymás hatását.

Nemcsak a hatóságok figyelik a jogszabályban előírt növényvédőszer-tartalom határértékének betartását, hanem a termelők, beszállítók, sőt még az áruházak is. 

A legszennyezettebb termékek toplistája

1. Eper

2. Spenót

3. Nektarin

4. Alma

5. Őszibarack

6. Körte

7. Cseresznye

8. Szőlő

9. Zeller

10. Paradicsom

11. Paprika

12. Burgonya

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, hullanak Kijev legjobb páncélosai - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, hullanak Kijev legjobb páncélosai - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×