eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Átalakul Budapest közösségi közlekedése

Átalakul Budapest közösségi közlekedése

Hamarosan elindul a Mol-Limo, Budapest újabb közösségi személyautó-szolgáltatása. A Greengo után a Mol is beszáll a közautó-programba.

Jövő év elején elindul a Mol-Limo, az új fővárosi carsharing szolgáltatás, amivel a Mol már az önvezető autók idejére készül. Az autókat percenként 66 forintért lehet használni, és 15 forintért lehet két használat között is magunknál tartani - írja az Index.

A Budapestem elérhető megosztott használatú flotta kezdetben 300 Volkswagen Up márkájú autóból áll majd, ebből 100 elektromos (e-Up) és 200 belsőégésű (benzines) jármű lesz, mondta a szolgáltatás paramétereit ismertetve Ratatics Péter, a Mol-csoport fogyasztási szolgáltatásokért felelős igazgatója.

A Mol-Limo további főbb jellemzői az alábbiak:

  • A belsőégésű autókat évente, az elektromos autókat három évente cserélik majd (a flottából kivett autókat az európai használatautó piacon értékesítik).
  • Évente száz autóval bővül a flotta, és 2021-ig fokozatosan teljesen elektromossá válik.
  • Az elektromos autókat a Mol benzinkútjainál telepített nagy teljesítményű elektromos töltőkön töltik fel, jellemzően éjszakánként, amikor kisebb a forgalom.
  • Az applikáció már készen van, a regisztráció online történik, vagyis nem kell majd személyes ügyintézés.
  • A fogyasztónak az autó kiválasztása után 20 perc áll rendelkezésére, hogy az ingyenes foglalás törlése nélkül odaérjen a megjelölt gépkocsihoz.
  • A szolgáltató 30-35 munkatárssal üzemelteti majd az autókat, ők intézik a tankolást, feltöltést, illetve a használati igényeknek megfelelően át is mozgatják az autókat.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×