eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Világhírű milliárdos állhat a bitcoin mögött

Világhírű milliárdos állhat a bitcoin mögött

Ismert, hogy a kriptovalutát egy bizonyos Nakamoto Szatosi alkotta meg 2008-ban, azonban az máig rejtély, hogy kit takar a név.

A bitcoint és a rá épülő gazdasági rendszert leíró tanulmány szerzője soha nem mutatkozott az internet világán kívül, így valódi személyazonosságát senki sem ismeri. Eldobható e-mail címekről kommunikált a deep weben, és utoljára 2011 áprilisában adott életjelet magáról, amikor bejelentette, hogy nem foglalkozik tovább az általa megalkotott valutával és pénzügyi rendszerrel.

Az Index azt írja, a SpaceX korábbi gyakornoka azonban egykori főnökét sejti a név mögött. Sahil Gupta szoftvermérnökként tevékenykedett egy ideig az űripari magáncégnél, és most azzal rukkolt elő, hogy szerinte Elon Musk – a SpaceX és a Tesla mellett számos innovatív vállalat vezetője – a bitcoin atyja – hivatkozik a portál az Entrepreneur cikkére.

A volt gyakornok nem szolgál valódi bizonyítékokkal, viszont jól hangzó érveket hoz fel amellett, hogy miért állhat a milliárdos Nakamoto Szatosi neve mögött. Mint írja, 2008-as bitcoin tanulmányt olyasvalaki írta, aki kiemelkedően jól ért a gazdasághoz és a titkosításhoz egyaránt. A bitcoin kódját C++ programnyelven írták, tehát az alkotónak ismernie kellett ezt a nyelvet. Ez mind igaz Elon Muskra. Ezen kívül az üzletember olyan autodidakta matematikazseni, aki számos területen alkotott újat, így – szerinte – kézenfekvő, hogy a bitcoin is az ő találmánya.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×