eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Orbán Viktor: svájci precizitás és magyar virtus

Orbán Viktor: svájci precizitás és magyar virtus

A turizmus a kormány számára nem csak pénzkereseti forrás, hanem a hazaszeretet egyik formája – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, az első Turizmus Summit konferencián.

A kormányfő szerint a rendezvény résztvevőiben közös, hogy úgy gondolják: Magyarország szép, élhető, biztonságos hely, ahol vendégszerető emberek élnek. Nem elég, hogy a szemünkben saját országunk szépsége önmagáért beszél, ennek mások számára is érthető módon hangot kell adni.

A turizmus 2010 előtt a nemzetgazdaság mostohagyermeke volt – fogalmazott Orbán Viktor. Bár 2010-ben ezen a területen fejlődés indult, ez nem volt elég koncentrált, ezért volt szükség új struktúrák létrehozására, a szegletkő az új irányítótestület, a Magyar Turisztikai Ügynökség lett.

Az eddigi adatok alapján a magyar turizmus idei eredményei a 2016-os rekordévét is meghaladja majd – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki úgy véli, a most bemutatott stratégiával Magyarország elfoglalja méltó helyét a világ turizmusában.

A kormányfő jövőre 53 milliárd forintot ígért az ágazat fejlesztésére,

illetve arról beszélt, hogy több fejlesztési programot indítottak, köztük a Kisfaludy Programot a vidéki szálláshelyek bővítésére.

„A legfontosabb célkitűzésünk az, hogy 2030-ig a magyar turizmus GDP-hez, tehát nemzeti össztermékünkhöz való közvetlen és közvetett hozzájárulása a jelenlegi 10 százalékról 16 százalékra nőjön” – jelentette ki a miniszterelnök. Továbbá az ágazatban dolgozók számának jelentős gyarapodását várja.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója elmondta, hogy a kormány elfogadta a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030-at, amely hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben, és a magyar turizmus „nagykönyve” lesz.

A vezérigazgató kiemelte: másfél évvel ezelőtt az ügynökség megalakulásával a turizmusban paradigmaváltást hirdettek, melynek része, hogy nekiláttak a 2030-ig terjedő stratégia megalkotásának. Ez alkalmas arra, hogy a következő évtizedben 2030-ig zsinórmértékül szolgáljon minden ágazati szereplőnek. A stratégiát – tapasztalt szakemberek javaslataival kiegészítve – több száz hozzáértő írta, elismert külföldi tanácsadót segítségével.

„Svájci precizitás, magyar virtus – ez a turizmusfejlesztési stratégia”

– jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×