eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Sztrájkra készülnek két ágazatban is

Sztrájkra készülnek két ágazatban is

A tárgyalások kudarca esetére munkabeszüntetést helyeztek kilátásba.

Mintegy 170 Tesco üzlet teljes működése bénulhat meg a szeptemberi iskolakezdés előtti bevásárlási hullámban a dolgozók tervezett teljes munkabeszüntetése miatt - értesült a Magyar Idők.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete által irányított tiltakozáshoz csatlakozott a vidéki és fővárosi Tesco-üzletek 80 százaléka, illetve két logisztikai központ, továbbá az ­online szolgáltatásban dolgozók. A munkavállalók határozatlan időre szóló teljes munkabeszüntetést hirdethetnek. Szeptember 1-jétől 25 százalékos béremelést és 15 százalékos létszámemelést követelnek.

Közben a VDSzSz Szolidaritás azt közölte: sztrájkot hirdet szeptemberben a MÁV-START-nál, ha nem vezet eredményre a szakszervezet által pénteken kezdeményezett kollektív munkaügyi vita és az érdekképviselet nem áll el a csoportos létszámleépítéstől.

Csoportos létszámleépítésre készül ugyanis az Utasellátó Központ vezetője: több mint félszáz vasutas elbocsátását tervezi, akik többségében hálókocsi-kalauzok, étkezőkocsikon szolgálatot teljesítő szakácsok, felszolgálók.

Ezzel kapcsolatban később megszólalt a MÁV, erről itt olvashatnak.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×