eur:
392.44
usd:
362.52
bux:
71937.14
2024. július 8. hétfő Ellák

Kampány indul a gyengébb minőségű élelmiszerek ellen

A vásárlói tudatosság hatékony eszköz lehet a gyengébb minőségű élelmiszerek visszaszorításában, ezért a kormány szemléletformáló és tájékoztató kampányokat szervez, valamint új védjegyeket vezet be - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában.

A kampányok során arra szeretnék felhívni a fogyasztók figyelmét, hogy a vásárlás során mire érdemes figyelniük, a kínálatból pedig a magyar gyártók termékeit érdemes választaniuk - mondta.

Kiemelte emellett a védjegyek és a minősítési rendszerek, valamint a szigorúbb ellenőrzések jelentőségét, amellyel - mint fogalmazott - kiszűrhetőek a tisztességtelen vállalkozások. Felidézte, hogy a kormány 2 hete elfogadott 20 pontos élelmiszerbiztonsági akcióterve a Magyar élelmiszerkönyv módosításával az élelmiszerek minőségét, valamint az ellenőrzéseket végző hatóságok személyi és technikai feltételeit is javítja. Az államtitkár szerint az intézkedések 3-4 éven belül meghozhatják a kívánt eredményeket.

A kettős élelmiszerminőség kapcsán Zsigó Róbert hangsúlyozta: a silányabb termékek forgalmazása az európai közös piac problémája, amelynek mielőbbi megoldásához széleskörű összefogásra van szükség. Hozzátette, hogy a fogyasztók érdekét védi a Brüsszelnek elküldött jogszabályi javaslat is, amely szerint a gyártóknak jelölniük kell, ha termékük a többi országtól eltérő minőségben kerül Magyarországra - tette hozzá. A tervezet notifikációs eljárása augusztus végén zárulhat le - közölte az államtitkár.

Címlapról ajánljuk

„Egyszer belehalok” – vallott a milliomos embercsempész

„Felkészültem a halálra” – mondta az Európában tevékenykedő egyik embercsempész, aki tavaly egymillió eurót keresett. A magát csak Taha néven említő férfi a Sky News-nak nyilatkozott a jövedelmező üzletről, amelyben rivális bandák fenyegetik egymást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Bizonytalanság a tőzsdéken, iránymutatásra várnak a befektetők

Bizonytalanság a tőzsdéken, iránymutatásra várnak a befektetők

Eséssel indították a hetet az ázsiai tőzsdék, ami az európai kereskedés hangulatán is meglátszódhat majd a mai piacnyitáskor. Reagálhatnak ma a piacok a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójára, ahol meglepetésszerű eredmény született: bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 8. 07:30
×
×
×
×