eur:
393.11
usd:
364.06
bux:
72019.22
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Történelmi megegyezés: a techcégek padlóra küldik a terroristákat

Történelmi megegyezés: a techcégek padlóra küldik a terroristákat

A legnagyobb webes/technológiai vállalatok képviselői hétfőn írták alá azt a megállapodást, amelynek konkrét intézkedései reményeik szerint segíthetnek visszaszorítani a szélsőséges és a terrorista propagandát a neten.

A The Global Internet Forum to Counter Terrorism elnevezés ugyanis azt az együttműködési megállapodást takarja, amit a világ legnagyobb tech cégei – a Facebook, a Microsoft, a Twitter, a Google részéről pedig a YouTube képviselői – hétfőn írtak alá. A most tető alá hozott megállapodás többek között az Európai Unió, a Google, valamint az Egyesült Királyság korábbi terrorellenes kezdeményezésére épül - írta a hvg.hu. A legfőbb céljuk, hogy visszaszorítsák a terrorista és a szélsőséges tartalmak netes jelenlétét, valamint elvágják a lehetőséget az online toborzástól.

A tervek szerint a gépi tanulás segítségével új tartalomelemző és -osztályozó rendszert fejlesztenek majd ki, amely felismerné a terrorista propagandát, emellett elkészítenének egy olyan szabályrendszert is, ami alapján eltávolítják majd ezeket a tartalmakat.

Emellett, és persze a saját terrorellenes stratégiájuk megvalósításán túl, kisebb tech cégeknek is segítséget nyújtanak majd.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Digitalizáció és AI a követeléskezelésben: mik a veszélyek, mik a lehetőségek?

Digitalizáció és AI a követeléskezelésben: mik a veszélyek, mik a lehetőségek?

A Portfolio és EOS közös szervezésű követeléskezelési konferenciáján kilencedik alkalommal is a követeléskezelési trendek, a hatékonyságnövelés és a fejlődés irányait keressük vezető szakértők segítségével. 2024. szeptember 18-án a fókusz a kintlévőség-kezelésben alkalmazott mesterséges intelligencia és friss digitális megoldások jogi- technológiai- és pénzügyi aspektusain lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×