eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Már egész Magyarországot is lepipálja a bitcoin

Már egész Magyarországot is lepipálja a bitcoin

A hasonló kriptovaluták még jobban drágulnak. Jön a számítógépes pénzek korszaka?

Már meghaladja egyes kisebb országok, mint Magyarország tőzsdei kapitalizációját is a bitcoin nevű számítógépes pénz összértéke, és a mániának egyelőre nincsen vége. A vételi érdeklődés annak is szólhat, hogy talán végre megoldanak egy problémát, ami lassítja a fizetési forgalmat. De a többi hasonló fizetőeszközt még jobban veszik - írta a Privátbankár.

A bitcoin (számítógépes, digitális, titkosítási eljárással forgó fizetőeszköz) árfolyama szerdán már elérte a 2400 dollárt is, sőt egyes kereskedési platformokon megközelítette a 2500-at,

kilenc százalék körüli az emelkedés egy nap alatt.

Ezzel az idén már majdnem két és félszeresére nőtt az ára.

A másik, továbbfejlesztett, tökéletesített fizetőeszköz, az ether ebben az évben 8 dollárról ment fel 189 dollárra, mintegy 23-szorosára. Csak szerdán 13 százalékkal drágult. (Különböző kereskedési platformokon, fórumokon az árak eltérnek, volt, ahol magasabb árakat is jeleztek.)

Az egyik ezzel foglalkozó weboldal szerint így a bitcoin kapitalizációja (vagyis az összes bitcoin összértéke) már 39,6 milliárd dollár, az etheré pedig feljött a második helyre, és 17,5 milliárd dollárra rúg. (A Budapesti Értéktőzsde kapitalizációja eközben 7043 milliárd forint, azaz mintegy 26 milliárd dollár.)

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×