eur:
394.36
usd:
364.1
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák

Erre ugranak a magyar befektetők

Továbbra is népszerűek az állampapírok a magyar lakosság körében, évente körülbelül ezermilliárd forinttal nő a lakossági állampapír-állomány - erről Barcza György, a Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója beszélt az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Elmondta, ez azt jelenti, hogy a lakosság megtakarításának nagyobb része állampapírban van, ami összefügg azzal, hogy alacsonyak a banki betéti kamatok, valamint biztonságos befektetésnek számít.

Barcza György hozzátette: annak ellenére erőteljes az állampapírok iránti kereslet, hogy tavaly és idén is csökkentek a kamatok, a legnépszerűbb az egy éves kamatozó kincstárjegy.

"Az államadósság körülbelül egynegyedét finanszírozza a lakosság, és ezzel az aránnyal már elégedettek lehetünk" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×