eur:
394.54
usd:
365.35
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Így folytatják az M4-es építését

Két év múlva, 2019 végére megépülhet az M4-es gyorsforgalmi út Budapest és Fegyvernek, illetve Berettyóújfalu és az országhatár közötti szakasza – közölte Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

Az Üllő–Cegléd közötti 44 kilométeres szakaszt már építik, a Cegléd–Abony 17 kilométeres rész engedélyezési fázisban van. Az Abony–Törökszentmiklós (Fegyvernek) közötti 28,9 kilométeres kétszer két sávos út építése 2013-ban kezdődött meg, de 2015-ben – az uniós források ellehetetlenülése miatt – leállt. A szakaszon autópálya helyett kétszer két sávos autóút épül, ezért új terveket készítettek – írja a Magyar Idők.

A fejlesztést két részben indítják újra. Az Abony és Törökszentmiklós közötti út Szolnokot északról elkerülő szakasza az eddigi nyomvonalon, a műszaki tartalom csökkentésével, kétszer két sávos gyorsforgalmi út kiépítésével és új Tisza-híd megépítésével valósulhat meg. A Törökszentmiklós–Fegyvernek szakaszon, ha szükséges, felülvizsgálják a nyomvonalat, a műszaki tartalmat szintén csökkentik, és így kétszer két sávos gyorsforgalmi út épülhet. Az építés újraindításához szükséges előzetes tanulmány elkészült.

A meglévő tervek átdolgozására a közbeszerzési ajánlati felhívás tavaly októberben megjelent. Az új kivitelezési közbeszerzés az előzmények lezárása után folytatható le. Eredményes eljárás esetén az építkezés megkezdése idén a harmadik negyedévben,

befejezése 2019. negyedik negyedévében

várható.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×