eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Idén már a NAV vallja be az adónkat

Idén már a NAV elkészíti az adózók többségének a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét. Ugyanakkor továbbra is kérhető az szja-elszámolás a munkahelyeken. Ha a munkáltató vállalja annak elkészítését, akkor ez a dokumentum megfelel a tavalyi jövedelmekről szóló szja-bevallásnak - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Munkáltatói adómegállapítást kérhet például az, aki vagy kizárólag az adó elszámolását vállaló munkáltatótól szerzett bevételt, vagy 2016-ban egymást követően több munkaviszonya volt és a korábbi munkáltatói átadták a jövedelemről, az adóelőlegről és járulékokról szóló igazolást az új munkáltatónak. Az adókedvezmények, az önkéntes kölcsönös pénztári és nyugdíjbiztosítási nyilatkozatok nem akadályozzák a munkáltatói adómegállapítást.

Aki ezzel a lehetőséggel nem él, illetve akinek a munkáltatója nem vállalja ezt az adminisztrációt, annak a NAV bevallási tervezetet készít március 15-ig. A munkáltatói adómegállapítást január 31-ig lehet kérni a munkahelyeken.

A korábbi évekhez hasonlóan rendelkezhet az adójának 1+1%-áról az, akinek a munkáltatója készíti el az adómegállapítást.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×