eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

90 millió euróba kerül a sztrájk az Air France-nak

Mintegy 90 millió euróba kerül az utaskísérők egyhetes sztrájkja az Air France francia légitársaságnak - közölte Frédéric Gagey, a társaság elnöke kedden a France Info közszolgálati hírrádiónak adott nyilatkozatában.

Gagey elmondta, hogy a veszteség tetemes, egy hosszú hatótávú repülőgép árával ér fel. Emellett "nagyon negatív hatása" volt a légitársaság imázsára, hiszen a nyári szabadságolások kellős közepén 180 ezer ember kényszerült a tervezetthez képest más időpontban utazni.

A munkabeszüntetés múlt hét szerdai kezdete óta eltelt hét nap alatt több mint 900 járatát törölte az Air France. Az utolsó napon, kedden a járatok 10 százaléka maradt a földön, szemben az előző napi 20 százalékkal. Kedden minden interkontinentális járat elindult, míg az európai és a belföldi járatoknak mintegy 85 százalékát tudták elindítani, miután az utaskísérők 25 százaléka nem vette fel a munkát.

A nyári főszezonban naponta átlagosan ezer Air France-járat közlekedik, 130-150 ezer utassal.

A munkabeszüntetés oka, hogy a szakszervezeteknek és a vállalatnak nem sikerült megállapodniuk a béreket és a munkakövetelményeket is szabályozó kollektív szerződésről, amely októberben lejár. A munkáltató azt javasolta, hogy a megállapodást hosszabbítsák meg 17 hónappal. A szakszervezetek viszont azt szeretnék, ha az új megállapodás legalább három évre szólna.

A munkáltató azt javasolta a szakszervezeteknek, hogy augusztusban folytassák a tárgyalásokat a kollektív szerződésről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×