eur:
394.69
usd:
364.44
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák

Ekkora növekedést vár a Kopint-Tárki

A Kopint-Tárki idén 2,4 százalékos növekedést vár, míg jövőre 2,9 százalékos bruttó hazai termék (GDP) emelkedéssel számol.

A Kopint-Tárki Zrt.-nek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatásával készült friss konjunktúrajelentését bemutató szerdai sajtótájékoztatón Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója kiemelte: az új uniós fejlesztési ciklusban a források lassabb beáramlása várható, ami erős kockázatokat jelent a beruházások alakulására. A növekedésben a termelési oldalon továbbra is az ipar, míg a felhasználási oldalon a háztartások fogyasztása dominál idén, átvéve részben az uniós források helyét. Ezt támasztja alá a foglalkoztatottak számának növekedése és a jövedelmek emelkedése is.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×