eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A Magyar Telekom nyeresége 20 százalékkal csökkent

A Magyar Telekom Nyrt. 60,155 milliárd forint nettó eredményt ért el 2007-ben, ami 20,3 százalékkal kevesebb, mint az előző évi 75,453 milliárd forint - közölte a társaság a BÉT honlapján.

A Magyar Telekom Nyrt. nyeresége 20,3 százalékkal csökkent tavaly 2006-hoz képest, a nettó eredmény 60,155 milliárd forint volt az előző évi 75,453 milliárd forinthoz képest.

A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerinti gyorsjelentés alapján a társaság árbevétele 676,661 milliárd forint volt 2007-ben, 0,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A gyorsjelentés szerint a nettó eredmény a létszámcsökkentési program, a pénzügyi költségek növekedése, valamint a szolidaritási adó 2006 szeptemberi bevezetése következtében csökkent.

A Cashline elemzője az InfoRádiónak azt mondta: a Magyar Telekom profitja hajszálnyival elmaradt a várakozásoktól, de a gyorsjelentés egésze megfelelt a piaci konszenzusnak.

Sarkadi-Szabó Kornél szerint jó hír, hogy a menedzsment megemelte a 2008-as eredményvárakozásait. A szakember úgy véli, hogy a korábbi évek 70 forintos értéke után az osztalék elérheti a 75 forintot.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×