eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Így ellenőriz az APEH

A személyi jövedelemadó vizsgálatok egy típusa a vagyonosodási vizsgálat- mondta el az InfoRádióban Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője, azonban - tette hozzá- nem minden szja ellenőrzésből lesz vagyonosodási vizsgálat.

Mint mondta, a bevallások beérkezésekor először azt nézik meg a hatóság munkatársai, hogy van-e benne valamilyen formai hiba. Erről az ügyfél levelet kap, és orvosolhatja a hiányosságot.

Később máshonnan beérkezett adatokkal is összevetik a bevallást, például a biztosítótól vagy a bankoktól érkező adatokkal. Ha itt eltérést tapasztalnak, megindul a vizsgálat.

Az SZJA-vizsgálatokat öt évre visszamenőleg végezheti az adóhivatal. A vagyonosodási vizsgálatoknál - amely ugyanúgy személyi jövedelemadó vizsgálat - az adózott jövedelmet és az életvitelt vetik össze az ellenőrök - közölte Bakonyi Ágnes.

Hozzátette: a hatóság akkor is vizsgálódni kezd, ha valaki bejelentéssel él egy másik emberrel kapcsolatban.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 09:19
×
×
×
×