eur:
394.7
usd:
356.34
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Elemző: nem rengetné meg a büdzsét a vizitdíj eltörlése

Nem rengetné meg a költségvetést az a 36 milliárd forint, amit a pénzügyminiszter kalkulál, mint esetleges kieső bevételt a népszavazási kérdések kapcsán - mondta a Raiffeisen elemzője, arra reagálva, hogy a pénzügyminiszter szerint a kieső bevételeket ellentételezni kell.

A Fidesz a többi mellett azt a kérdést bocsátaná népszavazásra, hogy megmaradjon-e a vizitdíj.

Veres János pénzügyminiszter Gyöngyösön, egy mezőgazdasági fórumon arról beszélt: elképzelhetetlen, hogy Magyarország ne teljesítse a konvergenciaprogramban szereplő, 2009-re kitűzött 3 százalékos hiánycélt.

Török Zoltán, a Raiffeisen elemzője ezzel kapcsolatban az InfoRádióban azt mondta: egyelőre nem lehet látni, hogy ez mitől teljesülne. A konvergeniaprogram részletei ugyanis csak rövid távon kidolgozottak.

Mint mondta, idén a tervezett ütemben kezdett csökkenni a költségvetési hiány, nagyjából 6 százalék körüli értékre, amely jövőre várhatóan tovább mérséklődik.

De hogy 2009-től mi fogja még tovább csökkenteni a deficitet, azt az elemző egyelőre nem tudta megmondani.

Török Zoltán elmondta: az állam éves bevétele 11.500 milliárd forint. Ehhez képest a 36 milliárd forint nem rengetné meg a büdzsét. Azzal azonban egyetértett, hogy jelenleg szigorú költségvetési politikára van szükség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×