eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Tanulmánykötet jelent meg a romák foglalkoztatási esélyeiről

A cégek társadalmi felelősségvállalásának egyik példája az a ma megjelent tanulmánykötet, amely a romák foglalkoztatási esélyeiről szól, és amelynek megjelenését három magáncég összefogása tette lehetővé.

A kötet megjelenésének egyik támogatója, a Holcim Hungária Zrt., amely magyarra fordította a tanulmányt - mondta az InfoRádiónak a vállalat szóvivője.

Márta Irén hozzátette, a kötetet az Ernst & Young (könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat) készítette, amely tizenöt cég foglalkozáspolitikai gyakorlatát mutatja be, a nyomtatás költségeihez pedig a Szerencsejáték Zrt. járult hozzá.

A szóvivő elmondta: a Holcim azért segédkezett a tanulmány kiadásában, mert a cég számára nem csupán ideálként fontos a fenntartható fejlődés, hanem sokat is tesz ezért, ennek pedig egyik összetevője az esélyegyenlőség a foglalkoztatáspolitikában, ami kiemelten aktuális a romák esetében.

Márta Irén úgy véli: sok vállalatnál megvan a cselekvési szándék, a módszerek azonban hiányoznak. Hozzátette: fontos, hogy a kormányzati, társadalmi és gazdasági szféra hatékonyan működjön együtt a kérdésben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagelsmannt lenyűgözte csapata játéka, a sajtó új korszakot emleget

Egy nappal a szombat esti, a magyar válogatott ellen aratott 5-0-s győzelem előtt szakértők és újságírók is bírálták Julian Nagelsmann szövetségi kapitányt, hogy túl merész célokat tűz csapata elé. A 37 éves tréner ugyanis kerek-perec kijelentette, hogy az általa irányított válogatott célja a 2026-os vb megnyerése. Bírálói szerint ezzel a célkitűzéssel feszültséget, görcsös bizonyítási vágyat vált ki játékosaiban, ami pedig épp ez ellenkező hatást válthatja ki.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×