eur:
392.34
usd:
362.9
bux:
73476.99
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Új uniós kereskedelmi stratégia az unióban

Új uniós kereskedelmi stratégiát jelentett be az Európai Bizottság.

A testület kétoldalú nemzetközi egyezményekkel akarja az eddiginél határozottabban segíteni az európai cégek versenyképességét.

A közösség kereskedelmi ügyekért felelős biztosa azt mondta: meg kell szüntetni azt a gyakorlatot, amely az azonos nemzethez tartozó vállalatok között előnyöket biztosít, ugyanakkor az unión kívüli térségek felé nagyobb piaci aktivitást kell mutatni.

Peter Mandelson hangsúlyozta: az új stratégia részeként a szellemi tulajdon korszerűbb védelmet kapna, és felülvizsgálnák az unió dömpingellenes szabályait.

Üzleti körök kedvezően fogadták az elképzelést, jogvédő szervezetek viszont arra hívták fel a figyelmet, hogy a változtatásokkal az unión kívüli szegény országok cégeinek még kisebb esélyük lesz felvenni a versenyt a nagy multinacionális vállalatokkal.

Címlapról ajánljuk

Nem történt csoda, nyertek az esélyesek

A női kard egyéni negyeddöntőjében Márton Anna sima asszóban, 15-7-re kikapott az ukrán Olha Harlantól. Szűcs Luca nagy csatára kényszerítette a világranglista-vezető Sara Balzert, 8-6-ra, aztán 11-10-re vezetett, ám utána a francia egymás után négy tust adott, s eldöntötte az asszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×