eur:
392.94
usd:
363.08
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Az ukrán Naftogaz perrel fenyegi a Gazpromot

Az ukrán Naftogaz konszern azzal fenyegetőzik, hogy bepereli az orosz Gazprom szóvivőjét, aki gázlopással vádolta az ukrán céget.

A Naftogaz vezetője, Alekszej Ivtcsenko közölte, hogy levelezésben vannak az orosz vállalat szóvivőjével, Szergej Kuprijanovval és - mint mondta- "nem zárható ki, hogy a levélváltás a bíróságra kerül".

Kuprijanov a két ország gázvitája során azt állította, hogy Ukrajna a Gazprom Európának szánt fölgázát ellopja.

Az orosz gázszállítások időleges leállítása Európa-szerte szállítási visszaeséseket okozott. A két ország vitáját szerdán öt évre szóló ármegállapodással zárta le.

Címlapról ajánljuk
Argentína ellen javíthatnak Lékai Mátéék - élőben

Argentína ellen javíthatnak Lékai Mátéék - élőben

A magyar férfi kézilabda-válogatott második csoportmérkőzése következik a párizsi olimpián. Kövesse velünk az eseményeket!

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×