eur:
384.98
usd:
354.15
bux:
68331.05
2024. május 21. kedd Konstantin

Nincs előrelépés Hongkongban

Nem közeledtek egymáshoz az álláspontok a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) hongkongi konferenciáján a Magyarország és az Európai Unió számára fontos kérdésekben.

Major István, a Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az InfoRádióban elmondta: az unió már felajánlotta a mezőgazdasági termékek ártámogatásának csökkentését.

Hozzátette: a közösség ezért elvárja, hogy a tárgyaló felek szintén tegyenek engedményeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csúcsra ugrott a forint az MNB-döntés bejelentése előtt

Új csúcsra ugrott a forint az MNB-döntés bejelentése előtt

A hétfői magyar munkaszüneti nap után kedden reggel háromhavi csúcsra ugrott a forint 385,3 közelében az euróval szemben, aztán délben 385-ig jutott, miközben régiós versenytársa, a lengyel zloty bő négyéves csúcson jár a folyó fizetési mérleg helyzet javulása, illetve az EU-pénzek kiszabadítása miatt. Ma az MNB dönt a kamatokról, a Portfolio elemzői felmérése egyöntetűen 50 bázispontos vágást vetít előre 7,25%-ra. Ezzel együtt is fontos lesz figyelni a délutáni döntésre és az ahhoz társított üzenetekre. Még ezt megelőzően Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter keményen bírálta a jegybanki vezetést a versenyképességi stratégia bemutatása után, és az együttműködés hiányát rótta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 21. 04:30
×
×
×
×