eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 24. szombat Bertalan
közlekedés autózás vezetés
Nyitókép: Pixabay

Automatikusan küldik az autósoknak a büntetéseket ezek a kék oszlopok

Jó darabig lázban tartották az autósokat Németországban az utak mellett felállított, kameranyílásokkal tűzdelt oszlopok.

A német utak mentén elhelyezett, nagyjából egy méter magas, többkamerás forgalomfelügyeleti eszközök – amelyek a köznyelvben „Blue Blitzers”-ként terjedtek el – valójában nem sebességmérést végeznek, hanem egészen más célokat szolgálnak: az útdíjfizetést ellenőrzik ezekkel a kamerákkal – írta a vezess.hu.

A németek azért döntöttek az oszlopok használata mellett, mert olcsóbbak, modernebbek és lényegesen kisebb helyet foglalnak, mint a korábban elterjedt, a forgalmi sávok felett átívelő fizetős hidak.

Az oszlopba integrált kamerák több képet készítenek az érintett járműről, és útdíjfizetés hiányában az eljárás automatikusan indul. Az eszközök egyik ismertetőjegye, hogy soha nem villognak.

Az első útdíjellenőrző oszlopokat 2018-ban helyezték el, akkoriban még csak az autópályák mentén. Napjainkban a Toll Collect rendszer 0-24 órában felügyeli a forgalmat Németország mintegy 40 000 kilométer hosszúságú útszakaszán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Azonnali tárgyalásra szólították fel Zelenszkijt, újabb szektorban indított támadást Ukrajna – Háborús híreink szombaton

Azonnali tárgyalásra szólították fel Zelenszkijt, újabb szektorban indított támadást Ukrajna – Háborús híreink szombaton

Narendra Modi indiai miniszterelnök pénteken Kijevbe látogatott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt. A világ legnépesebb országának, egyben egyik atomhatalmának vezetője felszólította Zelenszkijt, mielőbb üljön le béketárgyalásokra Oroszországgal, ebben pedig közvetítőnek ajánlkozott fel. Az ukrán haderő ellentámadást indított Harkiv megyében, folyamatosan tolják ki az oroszokat a megszállt részekről – mondta péntek este az ukrán elnök az ország lakosságához intézett beszédében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×