eur:
389.71
usd:
357.9
bux:
0
2024. július 23. kedd Lenke
Nyitókép: Pexels

Nagyot változik az időjárás, másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki - térkép

Felhőszakadásokkal, zivatarokkal jönnek a felhők, úgyhogy hiába marad a meleg, kelleni fog az esernyő. Két napot még ki kell így bírni, míg megérkezik a felfrissülés.

Kedden erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek felettünk. Zápor, zivatar szórványosan - főként a Dunától keletre - várható, melyeket elsősorban felhőszakadás, illetve erős, néhol viharos széllökés kísérhet. Az északias szél egyre többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul - derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki a meteorológia három északnyugati vármegyére, citromsárgát a keleti országrész szinte egészére. Zivatar szinte az egész országban előfordulhat, elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

Még citromsárga figyelmeztetést tartanak érvényben magas középhőmérséklet miatt az ország középső régióira.

Szerdán szintén erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik. A hajnali 14, 23 fokról délutánra 25, 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Az átmeneti melegedés után a hét közepén egy hidegfront hoz felfrissülést országszerte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×